A A+ A++

Kuchnia małopolska kształtowała się w ciągu wieków pod wpływem różnych kultur i nacji. Dzięki temu wyjątkowemu kolorytowi jej smaki są zróżnicowane, zaskakujące i z pewnością warte skosztowania. Dania kuchni małopolskiej wykazują wpływy austriackie, ukraińskie, żydowskie, czeskie, a nawet węgierskie. W związku z dawnym podziałem obecnych terenów Małopolski na Królestwo Polskie i Galicję, często kuchnia tego regionu bywa także nazywana galicyjską.

Więcej na: https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kuchnia-malopolska-przewodnik

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRekrutacja do szkół średnich. Stary Ogólniak z największą liczbą uczniów [wideo]
Następny artykułOsobówka na dachu po zderzeniu z traktorem