A A+ A++

Podziel się na Facebooku

Tweet (Ćwierkaj) na Twitterze

„Pytanie wydaje się być proste,[…] a tak naprawdę odpowiedź jest złożona”

Wielu gastronomów się otwiera, inni tego nie robią, jednak każdy w jakimś stopniu o tym myślał. Dla wielu przedsiębiorców jest to ostatnia deska ratunku, gdyż widmo bankructwa jest coraz bliższe. Restauracja Trzy Bramy również rozważała otwarcie. Szczególnie teraz, tuż przed walentynkami, gdyż co roku organizowali z tej okazji wieczór degustacji. W tym roku wydarzenie nie może się odbyć. Po długich analizach podjęli decyzje o odwołaniu, gdyż nie wyobrażają sobie, aby podczas degustacji pojawiła się kontrola, która zepsuje panująca atmosferę. Podobnie jest w kwestii spotkań biznesowych czy rodzinnych, które mają miejsce w lokalu. Perspektywa kontroli policji czy sanepidu jest na tyle przerażająca, że nie planują się otwierać do czasu rozporządzenia rządu w tej sprawie. Nie chcą narażać siebie i klientów na ogromny stres z tym związany.

Oczywiście wspierają i trzymają kciuki za wszystkich tych przedsiębiorców, którzy postanowili się otworzyć. Zachęcają do odwiedzin ich lokali i kosztowania dań.

Wspierać można też małymi gestami jak „lajkowanie” czy dodawania pozytywnych opinii na różnych portalach, a także co oczywiste, poprzez zamawianie na dowóz czy na wynos. Co ważne klienci sami wychodzą z oddolnymi inicjatywami i wspierają ich, jak tylko mogą, za co bardzo chcą podziękować.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPodróż zakończył w rowie – miał ponad 1,5 promila alkoholu w organizmie
Następny artykułPaulina Sykut-Jeżyna: Naturalność jest najważniejsza