Tosty potrzebują odpowiedniego pieczywa, ale także smakowitych dodatków. Prostota ich wykonania zachwyca wiele osób, dlatego też, jeśli marzysz o pełnowartościowym śniadaniu, postaw na nietuzinkowe propozycje tostów.
Klasycznie tostuj chleb, po czym posmaruj kromki masłem i ułóż po plastrze żółtego sera, szynki oraz ananasa. Tak przygotowane kanapki możesz jeszcze opiec w piekarniku, ale wystarczy zaledwie 2-3 minuty.
Jedną kromkę posmaruj masłem i połóż na niej szynkę, plaster pomidora, trochę sera feta oraz czarne oliwki. Całość nakryj drugą posmarowaną masłem kromką i włóż do opiekacza. Tego typu tosty bardzo dobrze sprawdzą się do wielu różnych kremowych zup.
Jajka roztrzep z odrobiną wody i smaż jak jajecznicę. Dodaj do smaku sól i pieprz oraz posiekany szczypiorek. Tak przygotowane jajka nałóż na tostowane kromki posmarowane masłem.
Twarożek wymieszaj z cukrem pudrem. Na kilku kromkach rozsmaruj twarożek, ale tak, aby zostawić nieco miejsca przy brzegach chleba. Następnie na ser nałóż po łyżce dżemu i przykryj pozostałymi kromkami. W misce wymieszaj jajko i mleko, po czym zanurz tosty z obu stron i smaż na patelni do zarumienienia.
Pokrój banany w plastry, a kromki chleba posmaruj masłem orzechowym. Na połowie z nich umieść plasterki bananów – pozostałymi kromkami przykryj kanapki. Zapiekaj w opiekaczu przez kilka minut.
Smacznego na… Odc. 7: Naleśniki kakaowe
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS