Przede wszystkim, jeśli już kupujecie majonez, patrzcie na etykiety – podkreśla specjalistka od zdrowego żywienia. – A najlepiej zróbcie majonez samodzielnie
– Wielkanoc jest trudna dla naszego układu trawiennego. Dostarczamy organizmowi dużo białka, tłuszczu i cukrów, więc polecam też odchudzanie majonezu przez mieszanie go z jogurtem – podpowiada Katarzyna Bosacka.
Jest Wielkanoc, jest spór
Na wielkanocnym stole majonez zajmuje tak samo ważne miejsce jak jaja, żur, kiełbasy czy mazurki. Z wyjątkiem deserów – większości, bo jest przecież babka majonezowa. Można go dodać praktycznie do każdej potrawy, a przede wszystkim do sałatki warzywnej, bez której trudno wyobrazić sobie polskie spotkanie przy stole. Jest także produktem dekoracyjnym. I od kilku lat bohaterem rankingów – na najchętniej kupowany, na najlepszy skład i smak.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS