A A+ A++
  • Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach (jeśli warzywo jest młode, to nie trzeba go obierać ze skórki). 

  • Dodać szczyptę soli, wymieszać i odstawić.

  • Jajka wybić do miski. 

  • Wsypać cukier. Zmiksować. 

  • Dodać proszek do pieczenia. 

  • Wsypać połowę mąki. 

  • Wlać olej. 

  • Zmiksować. 

  • Dosypać resztę mąki, wlać maślankę, uperfumować skórką otartą z cytryny, wycisnąć sok i ponownie zmiksować.

  • Cukinię mocno odcisnąć, dodać do ciasta. 

  • Wymieszać i przełożyć do foremki keksowej (wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia). 

  • Piec przez godzinę w temp. 180 st. C (do suchego patyczka).

  • Wystudzić i udekorować lukrem z cukru pudru i soku z cytryny oraz limoncello. … czytaj dalej

  • Oryginalne źródło: ZOBACZ
    0
    Udostępnij na fb
    Udostępnij na twitter
    Udostępnij na WhatsApp

    Oryginalne źródło ZOBACZ

    Subskrybuj
    Powiadom o

    Dodaj kanał RSS

    Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

    Dodaj kanał RSS
    0 komentarzy
    Informacje zwrotne w treści
    Wyświetl wszystkie komentarze
    Poprzedni artykułKMP w Legnicy podsumowuje sierpniowe zgłoszenia na Krajowej Mapie Zagrożeń Bezpieczeństwa
    Następny artykułDemotywatory – Neutralność płciowa