Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach (jeśli warzywo jest młode, to nie trzeba go obierać ze skórki).
Dodać szczyptę soli, wymieszać i odstawić.
Jajka wybić do miski.
Wsypać cukier. Zmiksować.
Dodać proszek do pieczenia.
Wsypać połowę mąki.
Wlać olej.
Zmiksować.
Dosypać resztę mąki, wlać maślankę, uperfumować skórką otartą z cytryny, wycisnąć sok i ponownie zmiksować.
Cukinię mocno odcisnąć, dodać do ciasta.
Wymieszać i przełożyć do foremki keksowej (wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia).
Piec przez godzinę w temp. 180 st. C (do suchego patyczka).
Wystudzić i udekorować lukrem z cukru pudru i soku z cytryny oraz limoncello. … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS