A A+ A++

Dunka polskiego pochodzenia Caroline Wozniacki, była liderka rankingu tenisistek, przyznała, że jej hobby to gotowanie, w tym pieczenie słodkości, a wiele pomysłów kulinarnych i przepisów pochodzi od jej babci Kasi.

Wozniacki rozbrat z profesjonalnym tenisem wzięła na początku roku po wielkoszlemowym Australian Open. Od tego momentu ma dużo czasu i poświęca go m.in. na gotowanie. Okres kwarantanny z powodu koronawirusa jeszcze bardziej pozwolił jej na rozwinięcie kulinarnych talentów. W kuchni pomaga jej mąż David Lee, były koszykarz NBA, mistrz tych rozgrywek z ekipą Golden State Warriors (2015).

“Ostatnio każdego dnia gotowaliśmy z Davidem. Bardzo mi tego brakowało, kiedy podróżowałam i grałam turnieje tenisowe. Gotować nauczyła mnie babcia Kasia. Robię ciasteczka z kawałkami czekolady i całkiem przyzwoite ciasto czekoladowe. Dużo też zmywam…” – przyznała Wozniacki w wywiadzie dla “The Sunday Times”.

Była tenisistka szczególnie rygorystycznie przestrzega kwarantanny, gdyż cierpi na poważne schorzenie.

“Jestem w samoizolacji dla siebie, ale także po to, by chronić innych” – podkreśliła.

U 29-letniej Dunki jesienią 2018 roku zdiagnozowano autoimmunologiczną chorobę – reumatoidalne zapalenie stawów. To tzw. gościec stawowy, powodujący początkowo uszkodzenie tkanek, zniekształcenie, a później upośledzenie sprawności ruchowej.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł9 czerwca oddaj krew w ramach Ogólnopolskiego Rajdu Honorowych Dawców Krwi
Następny artykułTańszy remont hali sportowej w Glinojecku