A A+ A++

Spożywamy za dużo soli. Ta grupa powinna na nią uważać

Naukowcy nie mają wątpliwości. Powszechna dostępność wygodnej przetworzonej żywności o wysokiej zawartości sodu, nawyki żywieniowe, które priorytetowo traktują słoną żywność oraz ograniczona świadomość lub edukacja na temat zagrożeń dla zdrowia związanych z nadmiernym spożyciem sodu wpływają na schorzenia kardiologiczne.

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKandydacie – posprzątaj po sobie!
Następny artykułTrwa nabór do Programu „Aktywna Szkoła”