A A+ A++

Tej rozmowy o literaturze, podróżach i gotowaniu zdecydowanie lepiej nie słuchać na czczo.

Dionisios Sturis napisał kilka książek reporterskich o Grecji i jej ciemnych stronach, a teraz ukazała się rzecz inna, jaśniejsza – „Kalimera. Grecka kuchnia radości”, w której dzieli się swoją miłością do greckiej kuchni i kultury. I szybko się okazało, że nad Wisłą ta książka cieszy się dużą popularnością, dlaczego? To przede wszystkim zasługa… cukinii. O kuchni egalitarnej, wspólnotowej, kryzysowej i jednocześnie łaskawej dla wegetarian z autorem „Kalimery” rozmawia Justyna Sobolewska.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKonfederacja donosi do prokuratury na Marsz Równości w Częstochowie. “To agresywne oddziaływanie na Jasną Górę”
Następny artykułPół wieku banicji złota, czyli jak Nixon zakończył stary ład monetarny [Analiza]