Dzisiaj, 27 stycznia (15:00)
Polscy eksperci są zdania, że osoby, które na co dzień dbają o dietę – jedzą dużo owoców, warzyw i innych bogatych w mikro- i makroelementy składników – są mniej podatne na zakażenie wirusem COVID-19. Zaznaczają, że jadłospis ma kluczowe znaczenie w budowaniu naszej odporności. Jakie produkty ich zdaniem warto włączyć do codziennej diety?
Badacze postanowili przyjrzeć się codziennym nawykom osób, u których ryzyko zakażenia i ciężkiego przebiegu choroby były stosunkowo niskie. Wzięli więc pod uwagę codzienną dietę osób młodych, zdrowych, o prawidłowym BMI. Jak się okazuje badani, którzy dbali o zbilansowany jadłospis, byli bardziej odporni na zarażenie wirusem COVID-19. Jeśli w przeszłości zdarzyło im się zachorować, objawy które im towarzyszyły, były lekkie i niegroźne.
Eksperci zaznaczyli, że w przypadku kontaktu z wirusem niezwykle wa … czytaj dalej
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS