A A+ A++

Polscy eksperci są zdania, że osoby, które na co dzień dbają o dietę – jedzą dużo owoców, warzyw i innych bogatych w mikro- i makroelementy składników – są mniej podatne na zakażenie wirusem COVID-19. Zaznaczają, że jadłospis ma kluczowe znaczenie w budowaniu naszej odporności. Jakie produkty ich zdaniem warto włączyć do codziennej diety?

Dieta chroniąca przeciwko COVID-19? Te produkty mogą pomóc!

Badacze postanowili przyjrzeć się codziennym nawykom osób, u których ryzyko zakażenia i ciężkiego przebiegu choroby były stosunkowo niskie. Wzięli więc pod uwagę codzienną dietę osób młodych, zdrowych, o prawidłowym BMI. Jak się okazuje badani, którzy dbali o zbilansowany jadłospis, byli bardziej odporni na zarażenie wirusem COVID-19. Jeśli w przeszłości zdarzyło im się zachorować, objawy które im towarzyszyły, były lekkie i niegroźne.

Eksperci zaznaczyli, że w przypadku kontaktu z wirusem niezwykle wa … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNowy rozkład ZTM Lublin od 31 stycznia. Główne linie co 20 minut, mniej kursów
Następny artykułStudenci z Wrocławia ewidencjonują zabytki Jodłowego Młyna