A A+ A++

Mole spożywcze, takie jak mklik mączny czy omacnica spichrzanka, nie są groźne dla człowieka, jednak sprawiają, że jedzenie staje się niezdatne do użytku. Te nieprzyjemne owady składają jaja w sypkich produktach, takich jak: kasze, ryże, makarony, mąka czy płatki owsiane. Poza tym błyskawicznie się rozprzestrzeniają – potrafią przegryzać papierowe opakowania oraz folię, w związku z czym wystarczy jedna “zainfekowana” przez nie paczka, żeby bardzo szybko w całej szafce pojawiły się mole.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNaukowcy chcą przechwycenia międzygwiezdnego obiektu. Oto ich pomysł
Następny artykułNadchodzi mróz