A A+ A++

Fasolka szparagowa w 90 proc. składa się z wody. Posiada też dużo błonnika, antyoksydantów i flawonoidów. Znajdziemy w niej mnóstwo witamin, takich jak: witamina A, K, E, C, witaminy z grupy B, a także składników mineralnych, np.: wapń, potas, mangan, żelazo, sód, fosfor, cynk, magnez. Co ważne, w 100 g fasolki znajdziemy zaledwie niecałe 30 kcal.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułReprodukcje znanych obrazów – dlaczego warto mieć je w swoim mieszkaniu?
Następny artykułNajpiękniejsze jezioro w Polsce mamy na wyciągnięcie ręki