Banan nadje im naturalnej słodyczy, a maślanka delikatnego smaku. To lekki przepis dla zwolenników diety bez białego cukru. A przy okazji całość jest obłędnie dobra. Dzieci uwielbiają takie domowe słodkości.
- 2 dojrzałe banany – rozgniecione
- 2 jajka
- 1 szkl. maślanki
- 2/3 szkl. mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- tłuszcz do smażenia
- Wymieszaj ze sobą maślankę, jajka, mąkę, cynamon oraz sodę z proszkiem do pieczenia.
- Dodaj rozgniecione banany i całość wymieszaj.
- Smaż z obu stron na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.
Rada: te placuszki bardzo lubią być polane miodem i posypane orzechami.
Przepis pochodzi z książki Anny Lesz “Bez marnowania. Kuchnia zero waste”
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS