A A+ A++

Banan nadje im naturalnej słodyczy, a maślanka delikatnego smaku. To lekki przepis dla zwolenników diety bez białego cukru. A przy okazji całość jest obłędnie dobra. Dzieci uwielbiają takie domowe słodkości.

  • 2 dojrzałe banany – rozgniecione
  • 2 jajka
  • 1 szkl. maślanki
  • 2/3 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • tłuszcz do smażenia
  • Wymieszaj ze sobą maślankę, jajka, mąkę, cynamon oraz sodę z proszkiem do pieczenia.
  • Dodaj rozgniecione banany i całość wymieszaj.
  • Smaż z obu stron na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.

Rada: te placuszki bardzo lubią być polane miodem i posypane orzechami.

Przepis pochodzi z książki Anny Lesz “Bez marnowania. Kuchnia zero waste”

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułOprogramowanie dla hoteli. Na co zwrócić uwagę przy wyborze dobrego systemu
Następny artykułDokumentacja budowlana coraz bardziej cyfrowa