A A+ A++

Sznycle umyj, osusz, oprósz słodką i ostrą papryką oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej olej, przełóż sznycle i obsmaż z dwóch stron (każdą po ok. 4 min). Następnie zdejmij mięso z patelni, a przełóż na nią pokrojone w półplasterki cebule (w razie konieczności dolej trochę oleju), dopraw je odrobiną słodkiej papryki, pieprzem i solą, podsmażaj do zrumienienia. Następnie włóż na patelnię sznycle z indyka, wlej trochę wody (ok. 80 ml) i duś ok. 10 min. Na koniec dopraw mięso solą i w razie konieczności również pieprzem. Marchewkę i groszek umyj. Marchewkę obierz, pokrój w kosteczkę, przełóż do garnka, dodaj groszek, zalej wodą (tylko tyle, żeby przykryła warzywa), dorzuć ½ łyżeczki cukru, ⅓ łyżeczki soli i gotuj ok. 10 min. Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i zasmaż na złoty kolor. Zasmażkę przełóż do garnka z warzywami, wymieszaj i podgrzewaj do momentu, aż sos zgęstnieje. Na koniec dopraw marchewkę z groszkiem solą i pieprzem. Ziemniaki umyj, obierz i gotuj w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Już ugotowane odcedź, dodaj do nich masło, mleko, sól i potłucz je tłuczkiem do ziemniaków na gładkie purée.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułGIS wycofuje smalec. Mogą w nim występować fragmenty metalu
Następny artykułTydzień z Przywilejem Opatowskim