A A+ A++

Szczaw – witaminy i składniki mineralne

Soczyste liście szczawiu są źródłem witamin A, B i C, żelaza, magnezu, krzemu, wapnia. Korzystny wpływ szczawiu na zdrowie objawia się m.in. tym, że warzywo to poprawia apetyt, pobudza układ pokarmowy do pracy i wspomaga trawienie. Jest również szczególnie pomocny przy różnego rodzaju schorzeniach serca, działa krwiotwórczo, moczopędnie, hamuje rozmnażanie drobnoustrojów.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWieluńska policja podsumowała majowy weekend
Następny artykułGorlice. Alarm pożarowy w budynku w centrum miasta [AKTUALIZACJA]