A A+ A++

Dla wielu osób obowiązkowym składnikiem jest mięso: kurczak, wieprzowina (zwłaszcza polędwiczka), wołowina (rostbef, polędwica), jagnięcina czy baranina. Ciekawym urozmaiceniem szaszłyka bywa boczek, wędzona szynka, a nawet wątróbka (szczególnie cieląca). Na patyczki warto też nadziewać ryby (pstrąga, łososia), owoce morza (krewetki) czy niektóre sery, np. cypryjski halloumi, który charakteryzuje się wysokim punktem topnienia, dzięki czemu podczas grillowania nie rozpada się, zachowując zwartą strukturę. Podobne właściwości wykazuje tofu, czyli twarożek z mleka sojowego.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSasin: Gazu w polskich domach nie zabraknie
Następny artykułTa podatność pozwala atakować desktopy z systemem Linuks