Na “ryneczku Lidla” pojawiła się możliwość spersonalizowania ziemniaków pod danie, które planujemy przygotować. Z tej okazji Lidl proponuje kilka odmian, w zależności od twardości ziemniaków po ugotowaniu.
Skala twardości po ugotowaniu wynosi od 1 do 5, gdzie 1 oznacza najmniej twarde, a 5 najbardziej twarde.
Najmniej twarde ziemniaki, jakie znajdziemy w Lidlu to ziemniaki mączyste (odmiana Lilly), z których można przygotować puree, kopytka, pyzy, knedle, kartacze lub placki, o twardości 2.
Koniec z bramkami na autostradach. Resort podaje szczegóły
W ofercie znajdziemy też specjalną odmianę do gotowania, o twardości 4. Znajdziemy też ziemniaki, które możemy wykorzystać w sałatkach oraz takie, które mają ponoć najlepiej nadawać się do pieczenia (odmiana Melody).
Nie brakuje też ziemniaków o tradycyjnych odmianach, tych z Wielkopolski, o szlachetnych nazwach: Lord i Denar.
I to ziemniakowe szaleństwo nie byłoby takie złe, gdyby nie fakt, że może więcej komplikować niż ułatwiać. No bo którą odmianę wybrać, jeśli w odwiedziny wpadają goście, a my chcemy przygotować sałatkę i klasyczne puree ziemniaczane?
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS