A A+ A++

Aby otrzymać syrop, potrzeba sporo czasu. Proces produkcyjny polega na gotowaniu strąków szarańczynu, jak inaczej nazywa się drzewo karobowe, w dużym garnku z wodą przez około cztery godziny. Miąższ jest następnie odcedzany, aby powstały ciemnobrązowy syrop trafia do butelek. Słodki jak miód może być traktowany jak deser, ale jak mówią Cypryjczycy, to niesprawiedliwy osąd. W rzeczywistości jest to niezwykle pożywny i zdrowy produkt, którego można używać zamiast miodu i innych słodzików. Syrop jest idealny do polewania jogurtu, o czym przekonałem się w wytwórni, bo gospodarze poczęstowali mnie miseczką gęstego jogurtu polanego obficie syropem. Doskonale smakuje także z cypryjskim, przypominającym ricottę świeżym serem anari. Może być także stosowany w wypiekach, w sosach do sałatek, sprawdza się także jako marynata do mięsa.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułOd 1 lutego zmiany w Unijnym Certyfikacie COVID
Następny artykułLewandowski wbił szpilkę Michniewiczowi. Selekcjoner odnosi się do sprawy z przeszłości