Tradycyjna pizza to bogate źródło węglowodanów, których spożycie coraz częściej ograniczamy. Na szczęście istnieje sposób na to, by zminimalizować ich ilość w diecie i nadal cieszyć się smakiem włoskiej przekąski.
Na patelni podsmaż doprawione solą oraz pieprzem mięso mielone i przełóż do miski. To samo zrób z cebulą i pieczarkami. Mozzarellę zetrzyj, a jej połowę wymieszaj z wystudzonym mięsem.
Usmażone mięso rozłóż na formie do pieczenia pizzy i posmaruj przecierem pomidorowym. Na wierzch dodaj cebulę z pieczarkami i posyp drugą połową startej mozzarelli. Udekoruj kukurydzą konserwową i pokrojonymi oliwkami.
Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzanie góra-dół) i piecz przez około 25 minut.
***
Zobacz także:
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS