A A+ A++

Tradycyjna pizza to bogate źródło węglowodanów, których spożycie coraz częściej ograniczamy. Na szczęście istnieje sposób na to, by zminimalizować ich ilość w diecie i nadal cieszyć się smakiem włoskiej przekąski.

Czas przyrządzenia: 40 minut
Składniki dla: 2-4 osób

Składniki

  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 cebula
  • 200 g pieczarek
  • 200 g mięsa mielonego
  • kukurydza konserwowa
  • oliwki
  • przecier pomidorowy
  • pieprz
  • sól

Na patelni podsmaż doprawione solą oraz pieprzem mięso mielone i przełóż do miski. To samo zrób z cebulą i pieczarkami. Mozzarellę zetrzyj, a jej połowę wymieszaj z wystudzonym mięsem.

Usmażone mięso rozłóż na formie do pieczenia pizzy i posmaruj przecierem pomidorowym. Na wierzch dodaj cebulę z pieczarkami i posyp drugą połową startej mozzarelli. Udekoruj kukurydzą konserwową i pokrojonymi oliwkami.

Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzanie góra-dół) i piecz przez około 25 minut.

***
Zobacz także:

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułEkspert WHO uderza w wywiad USA: Nie polegajcie na nich
Następny artykułRosjanie nie wylądują na Księżycu. Znów