„Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta” to kolejna książka, która odczarowuje mit mówiący o tym, że weganie jedzą jedynie warzywa. Propozycja ta pokazuje jak różnorodne, oryginalne i pyszne mogą być dania kuchni bezmięsnej.
Książka Alicji Rokickiej to pięknie wydany przewodnik po daniach roślinnych, które sprawdzą się podczas uroczystości i świąt. Wiele z przedstawionych przepisów można jednak wykorzystać w codziennej kuchni (np. przepisy na różnorodne kluski i zupy).
W książce znajdziemy receptury na pasztety, zupy, dania główne, a także słodkości.
Każdy przepis opatrzony został fotografią oraz rzeczowym opisem przygotowania.
Autorka umieściła w książce zarówno dania proste, niewymagające dużych umiejętności, jak i bardziej skomplikowane.
„Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta”
to książka, którą polecam każdemu. Nie trzeba być na diecie roślinnej, by skosztować kapusty pieczonej z gruszkami, kartaczy z rydzami czy pierniczków kawowych. Tytuł ten stanowi ciekawe źródło niebanalnych przepisów, które gwarantują ucztę dla podniebienia. Dania są bardzo różnorodne i z pewnością każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS