A A+ A++

„Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta” to kolejna książka, która odczarowuje mit mówiący o tym, że weganie jedzą jedynie warzywa. Propozycja ta pokazuje jak różnorodne, oryginalne i pyszne mogą być dania kuchni bezmięsnej.

Książka Alicji Rokickiej to pięknie wydany przewodnik po daniach roślinnych, które sprawdzą się podczas uroczystości i świąt. Wiele z przedstawionych przepisów można jednak wykorzystać w codziennej kuchni (np. przepisy na różnorodne kluski i zupy).

W książce znajdziemy receptury na pasztety, zupy, dania główne, a także słodkości.

Każdy przepis opatrzony został fotografią oraz rzeczowym opisem przygotowania.

Autorka umieściła w książce zarówno dania proste, niewymagające dużych umiejętności, jak i bardziej skomplikowane.

„Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta”

to książka, którą polecam każdemu. Nie trzeba być na diecie roślinnej, by skosztować kapusty pieczonej z gruszkami, kartaczy z rydzami czy pierniczków kawowych. Tytuł ten stanowi ciekawe źródło niebanalnych przepisów, które gwarantują ucztę dla podniebienia. Dania są bardzo różnorodne i z pewnością każdy znajdzie tu coś dla siebie.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułFragmenty torów na ul. Młodzowskiej (poza bocznicą Famegu)
Następny artykułRosjanin Filip Łynow zwycięzcą, Kamil Pacholec drugi w Konkursie Paderewskiego