A A+ A++

Od wymieszania składników, przez wyrobienie ciasta, aż po wypiek. Na stoisku przed ratuszem każdy chętny mógł, pod okiem specjalisty, upiec swój chleb, a potem zabrać gorący bochenek do domu.

Warsztaty piekarnicze zorganizowane zostały jako jeden z elementów dziewiątej edycji Święta Chleba. Ze względu na sytuację epidemiczną i panujące obostrzenia, odbyło się ono w skromniejszej niż zwykle wersji, a także innym terminie i lokalizacji – zamiast 15 sierpnia w Górze Ropczyckiej, dwa tygodnie później w Sędziszowie Małopolskim.

Mobilny piec chlebowy mistrza Artura „Chlebka” Ziemackiego nie był jedyną atrakcją imprezy na sędziszowskim Rynku. Na stanowiskach obok można było posmakować i kupić swojskich produktów przygotowanych przez koła gospodyń z osiedla Wolica Ługowa oraz z Klęczan i Szkodnej. Przed ratuszem podziwiali też liczne wieńce dożynkowe.



Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułAkcja sanepidu „Koronawirus. Przestrzegaj podstawowych zasad bezpieczeństwa i higieny”
Następny artykułPrzeciwciała od alpaki pomogą w walce z koronawirusem?