A A+ A++

Składniki:

– świeży karp

– 500 g świeżych pieczarek

– 1 średni pęczek natki pietruszki

– 1 cebula

– 150 g sera Gouda MSM Mońki w plastrach

– 3 ząbki czosnku

 

Wykonanie:

Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju. Odstawić do wystygnięcia, a karpia doprawić solą i pieprzem. Do wystudzonych pieczarek dodać pokrojoną natkę, 80 gramów pokrojonego sera oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i nafaszerować karpia, następnie natłuścić rybę odrobiną oleju. Piec w temperaturze 180°C przez godzinę. Piętnaście minut przed końcem pieczenia, na karpia położyć pozostałe plasterki sera.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp
Poprzedni artykułNajpiękniejsze kartki świąteczne wykonali uczniowie z Lubaszcza
Następny artykułTrzaskowskiego nieużywane sumienie