A A+ A++

Śmietankę podgrzej w rondelku. Gdy będzie ciepła, dodaj cukier puder Diamant, skórkę z pomarańczy i olejek migdałowego. Wszystko dobrze wymieszaj i zagotuj. Gdy to się stanie, zdejmij rondelek z palnika i dodaj czekoladę, a następnie wymieszaj, by składniki się połączyły na gładką masę. Gdy wystygnie, wstaw masę do zamrażalnika na około 20 minut by stężała. Po tym czasie wyjmij ją z lodówki, wycinaj łyżeczką okrągłe kształty, formuj kulki i obtaczaj w kakao, wiórkach kokosowych lub Cukrze Drobnym Diamant. Jest to bardzo przyjemna czynność, dlatego chętnie wezmą w niej udział dzieci!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułCharytatywne kolędowanie [ Szkoły i uczelnie ]
Następny artykułNadpłacona składka zdrowotna w 2021 roku na poczet 2022 roku – skutki podatkowe