A A+ A++

Kucharz przygotowujący i sprzedający posiłki dla swoich kontrahentów może opodatkować te usługę stawką ryczałtu w wysokości 3 proc., pod warunkiem, że nie zawierają one alkoholu.

Kucharz zamierza w ramach działalności gospodarczej świadczyć usługi gastronomiczne na rzecz swoich kontrahentów (restauracji), jako ich podwykonawca. Istotą tych usług będzie sprzedaż usług gastronomicznych, obejmujących przygotowywanie posiłków na rzecz podmiotów zewnętrznych, z wyłączeniem sprzedaży napojów alkoholowych powyżej 1,5 proc. W ramach współpracy kucharz będzie zobowiązany do korzystania ze sprzętów i narzędzi, które będą się znajdować w siedzibach jego kontrahentów, oni też będą dostarczać produkty, przy użyciu których Kucharz będzie wykonywał swą usługę. Otrzymane od kucharza posiłki kontrahenci (restauracje) będą sprzedawać swoim docelowym klientom. Świadczone usługi Kucharz klasyfikuje się do grupy usług oznaczonych symbolem PKWiU 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę. Czy w przypadku sprzedaży usług gastronomicznych (z wyłączeniem napojów alkoholowych o zawartości powyżej 1,5 proc.) kucharz, prowadząc działaln…

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBiałoruskie Stowarzyszenie Dziennikarzy i PEN Club z zablokowanymi kontami
Następny artykułLato w obiektywie