A A+ A++

Pyszne sery , zdrowie syropy i soki, domowe przetwory, słodki miód i wino to tylko przykłady produktów, które wytwarzane są przez lokalnych producentów z terenu powiatu nowosolskiego.

Zarząd Powiatu Nowosolskiego wyszedł z inicjatywą zorganizowania wydarzenia, podczas którego lokali producenci mogliby zaprezentować i sprzedawać swoje produkty. Takie wydarzenie miałoby się odbyć jesienią.

Członkini Zarządu Sylwia Wojtasik oraz Naczelnik Wydziału Inwestycji, Funduszy Pomocowych i Promocji Katarzyna Dzieńdziura spotkały się z przedstawicielkami Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego Martą Forszpaniak i Piotrem Chadałą. Rozmowa dotyczyła nawiązania kontaktów z lokalnymi wytwórcami oraz możliwości organizacji wydarzenia.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułAzylanci w Irlandii będą pokrywać koszty usług państwowych
Następny artykułOrońsko naturalnie