Pochodzący ze Staszowa Wojciech Grabowski, autor popularnego bloga Top Gar otrzymał nagrodę w kategorii kulinaria podczas tegorocznej Gali Twórców, na której honorowani są najlepsi polscy blogerzy.
Wojciech Grabowski wspólnie z Katarzyną Kosowską od wielu lat dzielą się z internautami opowieściami o swoich podróżach. To autorzy projektu Road Trip Bus, którzy wysłużonym Volkswagenem przejechali wzdłuż i wszerz całą Europę. Odwiedzając różne zakątki Starego Kontynentu, przybliżali na swoim kanale w serwisie YouTube także kuchnie poszczególnych krajów. Od niedawna Wojciech Grabowski prowadzi w sieci popularny blog kulinarny Top Gar, gdzie znaleźć można masę ciekawych przepisów na często bardzo egzotyczne potrawy.
Podczas tegorocznej Gali Twórców blog Top Gar otrzymał nagrodę w kategorii kulinaria. Jurorem w tej kategorii był nie byle kto, bo sam Jacek Kuroń.
– Życie jest bardzo nieprzewidywalne. Gdyby 2 lata temu ktoś powiedział mi, że dziś będę miał okazję odbierać statuetkę Twórcy Roku w kategorii kulinaria to raczej bym mu nie uwierzył. Wtedy Top Gara nie było jeszcze było zresztą nawet w planach. Stworzenie kulinarnego kanału było naszą odpowiedzią na pandemię oraz zablokowanie przemieszczania się. Gdy zaczynaliśmy, podobnie jak w przypadku bloga podróżniczego, nie mieliśmy kompletnie pojęcia, że wszystko rozrośnie się do takich rozmiarów i będę miał aż tylu widzów. W ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy włożyliśmy masę pracy oraz serca w przygotowywanie materiałów i bardzo cieszę się, że docenili to moi widzowie, dzięki których głosom mogłem znaleźć się w finałowej dziesiątce Gali Twórców oraz juror, który we Wrocławiu wręczył mi statuetkę, której aż do samej gali finałowej się totalnie nie spodziewałem – mówi Wojciech Grabowski.
W pozostałych kategoriach nagrody zdobywali inni popularni blogerzy, którzy legitymują się rekordowymi ilościami subskrypcji, jak choćby: Dawid Łasiński (Pan Belfer – nauczyciel z Internetów), Agnieszka Niedzialek (napieknewlosy.pl) czy nadkomisarz Małgorzata Sokołowska (Z pamiętnika policjantki).
Dodajmy jeszcze, że przepisy Wojciecha Grabowskiego i Katarzyny Kosowskiej często publikujemy również na łamach „Tygodnika Nadwiślańskiego” w cyklu „Kulinarne podróże po świecie”.
Fot. arch.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS