A A+ A++

Aby wziąć udział w konkursie, należy wysłać zgłoszenie drogą elektroniczną poprzez wypełnienie formularza dostępnego na stronie: https://bitwaregionow.pl/ lub pod linkiem https://www.kowr.gov.pl/konkurs. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wraz z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa na zgłoszenia czeka do 31 marca.

Etap powiatowy Bitwy Regionów 2023 odbędzie się 4 czerwca br. podczas Nadwiślańskich Spotkań z Folklorem Ziemi Puławskiej w Gołębiu.

Już dziś zachęcam wszystkie Koła Gospodyń Wiejskich z terenu powiatu puławskiego do wzięcia udziału w kolejnej edycji tego kulinarnego przedsięwzięcia. Przed rokiem Wasze zaangażowanie przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Wierzę, że w tym roku spotkamy się w jeszcze liczniejszym gronie – powiedziała starosta Danuta Smaga.

Na zwycięzców poszczególnych etapów czekają nagrody pieniężne:

ETAP POWIATOWY: I miejsce – 2 000 zł, II miejsce – 1 500 zł, III miejsce – 1 000 zł.

PÓŁFINAŁ WOJEWÓDZKI: I miejsce – 5 000 zł, II miejsce – 3 500 zł, III miejsce – 2 000 zł.

FINAŁ OGÓLNOPOLSKI: I miejsce – 25 000 zł oraz nagroda dodatkowa w formie wyjazdu dla 5 członków KGW na zagraniczne targi rolno-spożywcze odbywające się na terenie Unii Europejskiej, na których swoje stoisko będzie miał Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, II miejsce – 15 000 zł, III miejsce – 10 000 zł.

Ponadto, zgodnie z regulaminem zespoły, które wezmą udział w I i II Etapie Konkursu otrzymają zwrot środków za zakup produktów spożywczych przeznaczonych na przygotowanie potrawy konkursowej w trakcie wydarzeń w wysokości 500,00 zł. Za udział w finale, organizatorzy przewidzieli zwrot kosztów w wysokości 1 000 zł.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKrzysztof Andrzejewski: Nie zamierzamy się zatrzymywać
Następny artykułAS Pajęczno najlepsza w Wieluniu