A A+ A++

Do przygotowywania i doprawiania potraw chętnie wykorzystywano różne zioła, leśne owoce. Las to także dziczyzna.

Jakie są jej właściwości i jak ją przyrządzać – tego panie i panowie z Kół Gospodyń Wiejskich mogą dowiedzieć się podczas warsztatów, przygotowanych przy współpracy Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podlaskiego, Polskiego Związku Łowieckiego – Zarząd Okręgowy w Białymstoku oraz Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Janowie.

Polski Związek Łowiecki wspiera osoby realizujące warsztaty nie tylko duchowo, w doborze właściwie dobranego mięsa, ale również merytorycznie. Nad prawidłowym przebiegiem pracy czuwa wybitny szef kuchni – Paulina Makarska. Ponadto w warsztatach uczestniczą uczniowie Technikum im. prof. Józefa Marcinkiewicza w Janowie kształcący się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych pod kierunkiem nauczyciela.

Pamiętajmy, że dziczyzna jest nie tylko zdrowa, ale i pozbawiona chemicznych dodatków i umiejętności jej przyrządzania są bezcenne” – czytamy w mailu do redakcji.

opr. (or)

Zdjęcia – Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Janowie:

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNa Ukrainie szykowany jest zamach stanu? Niepokojące!
Następny artykułPoseł Rychlik do burmistrza Okrasy: „To spotkanie jest wyciągnięciem ręki do burmistrza”