Składniki:
180 g mąki pszennej
130 g masła
1 jajko
200 g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
można dodać pokrojoną w kostkę czekoladę
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masło ma być miękkie.
Czekoladę kroimy na małe kawałki. Do miski wsypujemy po kolei mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sól, dodajemy miękkie masło, jajko i pokrojoną czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy. Z ciasta formujemy ciasteczka (wychodzą na nie ok. dwie łyżeczki ciasta. Można użyć foremek).
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Surowe ciastka wykładamy na blachę. Pieczemy przez ok. 15 minut, aż się zarumienią.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS