A A+ A++

Składniki:
180 g mąki pszennej
130 g masła
1 jajko
200 g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
można dodać pokrojoną w kostkę czekoladę

Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masło ma być miękkie.

Czekoladę kroimy na małe kawałki. Do miski wsypujemy po kolei mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sól, dodajemy miękkie masło, jajko i pokrojoną czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy. Z ciasta formujemy ciasteczka (wychodzą na nie ok. dwie łyżeczki ciasta. Można użyć foremek).

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Surowe ciastka wykładamy na blachę. Pieczemy przez ok. 15 minut, aż się zarumienią.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułEksplozja w Hiszpanii. Zginął, chociaż był trzy kilometry od miejsca wybuchu
Następny artykułXVII sesja Rady Powiatu Nowosolskiego VI kadencji