A A+ A++

Jeśli macie ochotę na porządną porcję pysznego mięsa, powinniście wypróbować nasz przepis. Jest naprawdę prosty, a danie bardzo smaczne.

Schab świetnie się sprawdzi zarówno na obiad, jak i pokrojony w cieńsze plasterki na kanapkę

Składniki:
1 kg schabu bez kości
1 szklanka oliwy z oliwek
2 roztarte ząbki czosnku
sól, pieprz, jałowiec, majeranek, papryka czerwona ostra

Oliwę wlewamy do miski i wrzucamy przyprawy. Mięso dokładnie obtaczamy w zaprawie i odkładamy na noc do lodówki.

Wyjmujemy i przekładamy do brytfanny dodając sos. Pieczemy ok. 1,5 h w temperaturze 190 stopni. Mięso można pokroić w plasterki i podawać do obiadu z powstałym sosem. Można również zjeść na kanapce.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułR. Kurski: EKSPERYMENT PAWŁOWA
Następny artykułKolejny raz biegli w Opatowie