A A+ A++

Jest wiele rodzajów peelingów, jednak cukrowy wyróżnia się na tle innych. Dlaczego? Przede wszystkim delikatnie złuszcza martwe komórki naskórka, pozostawiając skórę gładką i miękką. Dodatkowo ma właściwości nawilżające i odżywcze. Regularne wykonywanie peelingu poprawia ukrwienie skóry, a tym samym zapewnia jej zdrowy koloryt. Chroni także przed wrastającymi włoskami.

Jaki cukier wybrać?

Decydując się na konkretny rodzaj cukru, warto wiedzieć, że każdy z nich może przynieść inne korzyści. Dobry jest zarówno cukier biały, brązowy, jak i trzcinowy. Mają one podobne działanie mechaniczne, ale ich właściwości kosmetyczne się różnią. Od tego, jakiego cukru użyjemy, zależy efekt końcowy.

“Biały cukier działa jako łagodny środek usuwający martwe komórki naskórka, pozostawiający skórę gładką i odświeżoną, dlatego najlepiej sprawdzi się dla grubszej skóry. Z kolei cukier brązowy jest bardzo delikatny, więc jest to idealna opcja dla osób, które zmagają się z delikatną i skłonną do podrażnień skórą ciała. Dzięki temu, że łagodnie usuwa martwy naskórek, może … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKu szczęściu. Moja droga do spełnienia i wewnętrznego spokoju – Anna Wendzikowska
Następny artykułDorota Wellman opowiedziała o dzieciństwie i rodzicach. Tak traktował ją ojciec