A A+ A++

Alternatywą, dzięki której naostrzysz zarówno solidne noże codziennego użytku, jak i delikatne i elastyczne nożyki do filetowania będzie kamień ostrzący. Przy wyborze musisz jednak kierować się gradacją, czyli ziarnistością kamienia. Im bardziej szorstki kamień, tym bardziej agresywnie ściera ostrze. To z jednej strony zapewnia lepsze wyprofilowanie szlifu, ale z drugiej przy długotrwałym użytkowaniu może niepotrzebnie ścierać ostrze, prowadząc nawet do jego trwałego uszkodzenia.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułHarmonogramy wywozu odpadów w 2. półroczu
Następny artykułTrzy księgi, trzy oblicza Ziemi Augustowskiej