kuchenne nowości
1z7
Propozycje na jesień
Soczewica coraz częściej gości na naszych stołach. I dobrze, bo jest to jedno z najcenniejszych warzyw. Przede wszystkim zawiera mnóstwo białka, świetnie przyswajalnego. Jest także bardzo bogatym źródłem ważnego dla serca potasu i kwasu foliowego. Soczewica ma niską zawartość sodu, co jest istotne dla utrzymania właściwego ciśnienia, a w dodatku jest bardzo sycąca, co pozwala ograniczyć liczbę przyjmowanych kalorii z innych produktów. W kuchni można z niej przygotować wiele smacznych potraw.
123RF
Podziel się
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS