A A+ A++

Kolejną metodą zagęszczania zupy jest użycie zasmażki. Aby przygotować zasmażkę, roztapiamy kopiatą łyżkę masła w rondelku i dodajemy do niej kilka łyżeczek mąki. Smażymy przez moment, po czym powoli dodajemy do rondelka wywar, ciągle mieszając. Wlewamy zawartość rondelka do reszty zupy i czekamy, aż się zagotuje.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułUNESCO zabiega o ocalenie Odessy
Następny artykułPamięci więźniów Stutthofu [ Społeczeństwo ]