A A+ A++

Te letnie owoce to przede wszystkim źródło pektyn, które wpływają na obniżenie poziomu cholesterolu w organizmu. Ponadto morele są bardzo sycące i na długo zaspokajają głód. Pozwalają więc uchronić się od chronicznego podjadania i napadów głodu. Morele są także bardzo cennym źródłem witamin, zwłaszcza witaminy C, PP i witamin z grupy B. Już jedna szklanka soku morelowego zaspokaja nasze dzienne zapotrzebowanie na zwiększającą odporność witaminę C. W morelach znajdziemy także minerały, takie jak: żelazo, sód, potas, fosfor czy wapń.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNabór uzupełniający wniosków w ramach programu redukcji niskiej emisji w Zambrowie
Następny artykułSpłonął samochód na al.1000-lecia (zdjęcia)