Tradycyjny sernik? Z rodzynkami czy bez? Mazurek kajmakowy a może Mazurek różany)? Coś nietypowego, jak ciasto wegańskie albo babka z majonezem? A może szybkie i proste ciasto jogurtowe? Święta to doskonała okazja zarówno do kultywowania tradycji, jak i do tworzenia apetycznych nowości. Każdy powód jest odpowiedni, żeby w te święta w kwestii pieczenia nie wychodzić z formy.
I wiecie co jest kluczem do sukcesu? Odpowiednia baza. Zawsze. Świeże, naturalne składniki. Sprawdzone dodatki do pieczenia wprost Ze świata natury – takie jak szlachetna wanilia dostępna w różnych postaciach do wyboru: Cukier z wanilią Bourbon, Laska wanilii, Pasta waniliowa Intense 19g, Pasta waniliowa Intense 50g czy też jako Ekstrakt naturalny z wanilii Bourbon z ziarenkami od Dr. Oetkera.
Jakość przecież zawsze się obroni. Zacznijmy więc nasze przedświąteczne, kuchenne opowieści w których główna rolę odgrywa wielkanocna babka!
Wielkanocna Babka na oleju
Zastanawiasz się, jakie ciasto przygotować na Święta Wielkanocne? Babka na oleju to klasyk, który zawsze się sprawdza. Wilgotna w środku i upieczona w ozdobnej formie z kominem, pięknie ozdobi świąteczny stół. Gotowe ciasto polej Lukrem gotowym żółtym i udekoruj cukrową posypką oraz kolorowymi Motylkami z opłatka od Dr. Oetkera 🦋
Zobacz przepis na Babkę na oleju
Waniliowa babka piaskowa
Kolejny klasyk, który świetnie się sprawdzi w święta. Prosta w przygotowaniu babka z nutą wanilii, która nadaje temu wypiekowi niepowtarzalny smak. Po upieczeniu ciasto wystarczy oprószyć cukrem pudrem – i gotowe.
Wypróbuj prosty przepis na babkę piaskową z wanilią
Babka cytrynowa
Trudno w Święta Wielkanocne obejść się bez dobrze znanych smaków – takich, które przywodzą na myśl słodkie dzieciństwo, pachnące najlepszymi babcinymi wypiekami. Jeśli zatęskniliście za nimi, to na Wielkanoc upieczcie klasyczną babkę cytrynową z delikatnym twistem. Za wyjątkowy smak odpowiada Ekstrakt naturalny Cytryna z Sycylii w połączeniu z budyniem waniliowym i jogurtem. Sprawdź i już będziesz znać
Sprawdż przepis na babkę jogurtowo-cytrynową
Babka z majonezem
Jakkolwiek byście nie pomyśleli o tym połączeniu – babka i majonez to zawsze zgrany duet. Dzięki kremowemu i gęstemu majonezowi uzyskacie puszyste i wilgotne ciasto, które z każdym kęsem będzie zaostrzać apetyt na więcej! Ani się obejrzycie, a na talerzu zostaną same okruszki.
Zobacz przepis na idealną Babkę z majonezem.
Babka gotowana
Ile domów i gospodyń tyle sposobów na świąteczną babkę. Obok piaskowej czy drożdżowej, w wielu rodzinach bardzo popularna jest babka gotowana. Jej przygotowanie wcale nie jest trudne, a dzięki gotowaniu w kąpieli wodnej ciasto będzie jeszcze delikatniejsze i dosłownie rozpłynie się w ustach. Ogromnym plusem tej metody jest to, że ciasto na pewno się nie przypali. Taka delikatnie waniliowa w smaku babka idealnie współgra z polewą czekoladową.
Zobacz, jak ugotować babkę wielkanocną
A na koniec, jako przedświąteczny tip podpowiemy, że wielkanocne wypieki warto przygotować z użyciem naturalnych dodatków do pieczenia Dr. Oetkera z linii ZE ŚWIATA NATURY. Najwyższej jakości składniki pochodzące z różnych stron świata ułatwią przygotowanie domowych wypieków. Najbardziej ceniona wanilia rośnie na Madagaskarze a Włochy i Brazylia słyną z cytrusów o wyjątkowej soczystości i aromacie. Właśnie te szlachetne dodatki wprost ZE ŚWIATA NATURY wzbogacą wypieki ciesząc podniebienia najbardziej wymagających smakoszy.
Dodatkiem, który ma niezliczoną ilość zastosowań jest Pasta waniliowa Intense z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii (Pasta waniliowa Intense 19g, Pasta waniliowa Intense 50g). Pasta ta ma konsystencję gładkiego żelu, zapakowana jest w poręczną zamykaną tubkę, daje się łatwo i wygodnie dozować. Doskonale rozprowadza się w kremach, ciastach, deserach, nadając im esencjonalny i intensywny waniliowy smak – tak lubiany przez Polaków. Doskonale pasuje do wielkanocnego sernika, mazurka, baby czy paschy.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS