A A+ A++

Nastaw piekarnik na 180 st. C i przygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W misie od miksera umieść wszystkie składniki (oprócz dżemu) i utrzyj szybko na ciasto. W tym momencie możesz kulę takiego ciasta wstawić do lodówki i użyć np. następnego dnia lub od razu.

Podsypując mąką rozwałkuj ciasto na większy placek (lub dwa mniejsze)
Posmaruj dżemem i zwiń jak roladę. Pokrój w plastry i ułóż je na blaszce.
Piecz do zarumienienia około 20 minut lub dłużej.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł22 sesja Rady Miejskiej w dniu 18.03.2020 r.
Następny artykułVerstappen zdradził czemu nie wystartował w Wirtualnym GP Bahrajnu