A A+ A++

Ilość porcji: 4

Czas: 20 minut

Poziom ostrości: 2

 

Składniki:

1 łyżka Pasty z chili House of Asia

3 łyżki Musztardy starofrancuskiej Dijon

2 łyżki ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę

8-10 filetów śledziowych Matias w solance

6-8 suszonych pomidorów pokrojonych w paseczki i 1 łyżka oliwy z zalewy

2 średnie szalotki pokrojone w piórka

2 łyżki szczypiorku drobno pokrojonego

Pieprz do smaku

Woda z cytryną do namoczenia śledzi

 

Sposób przygotowania:

  1. Śledzie mocz w wodzie z cytryną przez około godzinę, następnie wyjmij i osusz ręcznikiem papierowym, pokrój na średniej wielkości kawałki i przełóż do szerokiej miski. Dodaj szalotkę, pomidory, ogórki, musztardę, pastę chili, dopraw pieprzem i całość wymieszaj.
  2. Pod koniec dodaj szczypiorek oraz oliwę z suszonych pomidorów, ponownie wymieszaj i odstaw na minimum 2 godziny, aby smaki się przegryzły (najlepiej na noc).

 

TIP: Gotowe danie podawaj z ugotowanymi ziemniakami.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp
Poprzedni artykułTie-break wyłonił zwycięzcę w Tarnowie
Następny artykułŚwiąteczne warsztaty zielarskie. Uczestnicy będą robić mydła