12-11-2020 (08:25)
Śledź w śmietanie to klasyka gatunku. Doskonały na co dzień i od święta. Oszczędność przypraw pozwoli wydobyć ze śledzi ich prawdziwy, naturalny smak.
Oceń jako pierwszy:
123RF
Składniki
- 8 płatów śledziowych (matiasów)
- 350 ml kwaśnej śmietany
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- 1 cebula
- pół pęczka szczypiorku
- 1 kwaskowate jabłko
Przepis
- Śledzie wypłucz pod bieżącą wodą, następnie zalej zimną wodą z lodem i odstaw na 20 minut.
- Cebulę i obrane jabłko pokrój w drobną kosteczkę.
- Śmietanę wymieszaj z solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
- Dodaj do sosu pokrojoną cebulę i jabłko. Dokładnie wymieszaj.
- Śledzie odcedź i wysusz. Następnie pokrój w mniejsze kawałki i umieść w sosie śmietanowym. Odstaw do lodówki na 30 minut, aby się przegryzły. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Śledź w śmietanie
Podziel się opinią
Bądź z nami na bieżąco
na Instagramie
👍Lubię to!
na Facebooku
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste
-
Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu
-
Szybka sałatka imprezowa. Goście poproszą o dokładkę
-
Łazanki z makiem
-
Chłodnik z arbuza i melona. Orzeźwia i gasi pragnienie
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Kotlety pożarskie. Klasyka na obiad
-
Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową
-
Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie
-
Warstwowa sałatka z kaszą kuskus. Prosto i pysznie
-
Placek jabłkowy z patelni. Słodkie śniadanie lub deser
Zobacz więcej: Wigilia
-
Moczka – aromatyczna świąteczna zupa piernikowa
-
Zielone uszka do wigilijnego barszczu
-
Karkówka z francuską musztardą i sosem tzatziki
-
Śledzie w sosie miodowo-pomidorowym
-
Karp w sosie cebulowym
-
Świąteczne grzybki
-
Karp w sosie cebulowym
-
Roladki z wędzonym łososiem
-
Karp z warzywami
-
Ryba po grecku klasycznie
-
Świąteczny łosoś w galaretce cytrynowej
-
Świąteczny Gravlax z sosem jogurtowo-koperkowym
-
Seler à la śledź z kiszonym ogórkiem i koperkiem
-
Śledzie w suszonych pomidorach z cebulą
-
Smażone śledzie w zalewie octowej. Pyszna rybka na kolację
-
Świąteczna sałatka śledziowa
-
Śledzie z kapustą kiszoną i majonezem
-
Śledzie w domowym sosie tatarskim. Ekspresowy przepis
-
Żurawinowy swojski kisiel wigilijny
-
Świąteczna sałatka
-
Sałatka z komosą ryżową i granatem
-
Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą i sosem czosnkowym
-
Sałatka rybacka ze śledziem, kukurydzą i groszkiem. Szybko i pysznie
-
Sałatka Cezar. Najsłynniejsza sałatka świata
Zobacz więcej: Cebula
-
Zupa krem cebulowa. Z grzankami smakuje najlepiej
-
Lubelskie cebularze. Regionalny przysmak
-
Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę
-
Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i aromatyczna
-
Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik
-
Syrop z cebuli. Jak zrobić domowe lekarstwo na kaszel?
Zobacz więcej: Jabłka
-
Ciasto z jabłkami w polewie śmietanowej. Sezonowy hit
-
Szarlotka warszawska z galaretką. Tradycyjne ciacho na bogato
-
Dżem z jabłek z galaretką. Jak go zrobić?
-
Szarlotka wielowarstwowa. Wypełni zapachem cały dom
-
Jabłecznik z orzechami na bogato
-
Błyskawiczne pączki z jabłkami
-
Śledzie pod pierzynką. Obowiązkowe na wigilijnym stole
-
Czosnkowe śledzie
-
Domowe śledzie marynowane. Idealne na wigilię
-
Śledzie marynowane w aromatycznym sosie
-
Tartaletki ze śledziem z kremową nutą. W sam raz na raz
-
Marynata Brantevik. Zastąpi tradycyjnego śledzika
Zobacz więcej: Koperek
-
Czosnkowa bruschetta z białą fasolą
-
Risotto pieczarkowe z polędwiczkami na zielono
-
Królik duszony w winie i śmietanie z borowikami. Obiad dla niej i dla niego
-
Sos tzatziki
-
Marynowane białe szparagi. Wielkopolski specjał
-
Kotlety z chleba. Sposób na czerstwe pieczywo
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS