Spacer po ciekawych miejscach Łodzi, ramen w jednej z 27 festiwalowej wersji, a na deser koncert, spektakl albo zajęcia relaksujące. W propozycjach na atrakcyjny weekend mamy też coś dla dzieci oraz czworonogów i ich właścicieli.
Łódź stolicą azjatyckiej kuchni: Ramen Festiwal
27 wersji ramenu przygotowały łódzkie restauracje biorące udział w tegorocznej edycji Ramen Festiwalu.
– Czasy, gdy ludzie nie wiedzieli, co to ramen albo mylili go z rosołem, minęły bezpowrotnie. Łodzianie delektują się tym daniem, lubią je i sporo o nim wiedzą – mówi Bartosz Goliński, szef kuchni w House of Sushi, gdzie serwują ramen z akcentami polskimi, czyli golonką oraz plackami ziemniaczanymi.
Swoje wersje przygotowały restauracje w Łodzi, a także w Kutnie, Aleksandrowie Łódzkim, Zgierzu, Łasku i Bełchatowie. – To jest japońska klasyka, która nasze restauracje urozmaica – mówi Izabella Borowska z Jemy w Łodzi. – Mamy możliwość spróbowania ramenu w wersji meksykańskiej albo z chorizo, a także inspirowanego kuchnią tajską.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS