A A+ A++

Spacer po ciekawych miejscach Łodzi, ramen w jednej z 27 festiwalowej wersji, a na deser koncert, spektakl albo zajęcia relaksujące. W propozycjach na atrakcyjny weekend mamy też coś dla dzieci oraz czworonogów i ich właścicieli.

Łódź stolicą azjatyckiej kuchni: Ramen Festiwal

27 wersji ramenu przygotowały łódzkie restauracje biorące udział w tegorocznej edycji Ramen Festiwalu.

– Czasy, gdy ludzie nie wiedzieli, co to ramen albo mylili go z rosołem, minęły bezpowrotnie. Łodzianie delektują się tym daniem, lubią je i sporo o nim wiedzą – mówi Bartosz Goliński, szef kuchni w House of Sushi, gdzie serwują ramen z akcentami polskimi, czyli golonką oraz plackami ziemniaczanymi.

Swoje wersje przygotowały restauracje w Łodzi, a także w Kutnie, Aleksandrowie Łódzkim, Zgierzu, Łasku i Bełchatowie. – To jest japońska klasyka, która nasze restauracje urozmaica – mówi Izabella Borowska z Jemy w Łodzi. – Mamy możliwość spróbowania ramenu w wersji meksykańskiej albo z chorizo, a także inspirowanego kuchnią tajską.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułW ciągu 60 lat lodowce Peru straciły 56% powierzchni
Następny artykułWizyta delegacji z Japonii