A A+ A++

Rozgrzej olej do 175 -180 stopni. Wszystkie składniki połącz i zagnieć jednolite ciasto. (Jeśli używasz twarogu zamiast ricotty rozgnieć go widelcem). Jeśli jest taka potrzeba, posyp ciasto dodatkową lecz nie za dużą ilością mąki (jeśli ciasto się klei). Ciasto podziel na części i rozwałkuj na grubość około 1 cm. Wycinaj serca (lub ulubione kształty). Pozostałe ciasto znów zwiń w kulę i wycinaj kształty aż do wyczerpania ciasta.

Ostrożnie kładź wycięte kształty ciasta na rozgrzanym oleju. Smaż z każdej strony na średnim ogniu około 1-2 minuty, do zarumienienia. Gorące serca kładź na ręczniku papierowym. Jeszcze ciepłe maczaj w cukrze połączonym z cynamonem. Najlepsze są w dniu smażenia ale zachowują świeżość do dnia następnego.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNFOŚiGW: Posłuchaj o czystym powietrzu (komunikat)
Następny artykułHrubieszów uczcił 78 rocznicę powstania Armii Krajowej