A A+ A++

Prawdziwy ser feta musi dojrzewać przez minimum trzy miesiące. Faza odsączania go z serwatki odbywa się bez użycia ciśnienia. W zależności od tego, jaki efekt chce osiągnąć producent, wydłuża on ten proces. Ser feta może być łagodniejszy lub bardziej pikantny, mniej lub bardziej słony. Świetnie łączy się z oliwą, warzywami, owocami morza. Oryginalna feta jest śnieżnobiała i krucha, a jednocześnie dobrze się topi.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułCo stało się pod Końskimi? Ojciec i jedenastomiesięczna córka z objawami zatrucia, zatrzymana matka
Następny artykułAwaria sieci wodociągowej na ulicy Narcyzowej