Przepisów na baby wielkanocne jest całe mnóstwo. Kiedy przychodzi co do czego, czyli wielkimi krokami zbliżają się święta Wielkiej Nocy, nie wiadomo, który przepis wypróbować, który nie pokona nas złożonością przygotowania, sprosta wymaganiom naszych gości i naszym rzecz jasna. Do wyboru mamy klasykę, czyli babę drożdżową, marmurkową, piaskową, cytrynową, a nawet gotowaną. Opcja drożdżowa nie jest dla wszystkich – wymaga bowiem czasu i cierpliwości. Dużo szybsza w przygotowaniu jest babka piaskowa. Do babki gotowanej z kolei potrzebujemy specjalnej formy do gotowania na parze. To dodatkowy wydatek, ale rekompensuje go puszyste i lekkie ciasto, które dzięki gotowaniu otrzymujemy.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS