A A+ A++

Zazwyczaj głębokość sitka określa, ile kawy możemy jednorazowo zaparzyć, najczęściej 1-2 filiżanki. Chcąc przygotować kolejne porcje, np. dla gości, trzeba opróżnić kolbę, usunąć resztki kawy, wymienić papierowy filtr i znów wsypać kawę. Zaletą ekspresów kolbowych jest to, że mogą być wyposażone w dyszę do spieniania mleka. Minusem jest to, że urządzenia nie mają wbudowanego młynka. Jeśli zaś chodzi o smak kawy, umiejętnie przyrządzona okazuje się tak samo dobra, jak w kawiarni.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNa co zwrócić uwagę wybierając nowego smartfona?
Następny artykułUSA: Uczniowie zebrali ponad 270 tys. dolarów dla 80-letniego woźnego