Majonez wymieszaj z musztardą, olejem, solą, pieprzem, majerankiem, bazylią i rozmarynem. Schab okrój z błonek, osusz i posmaruj marynatą majonezową. Mięso z marynatą przełóż do rękawa do pieczenia, wlej wodę, zawiąż rękaw i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) na ok. pół godziny. Upieczony schab wyjmij z rękawa i pokrój w plastry. Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Ogórki i cebulę pokrój w cienkie półplasterki. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce. Natkę pietruszki posiekaj. Ogórki przełóż do miski, dodaj cebulę, jabłko, natkę pietruszki, sok z cytryny i olej rzepakowy, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i odstaw na 15 min, żeby smaki się przegryzły.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS