A A+ A++

Niebezpieczna partia drobiowych hamburgerów, w których wykryto bakterię salmonelli, została wycofana ze sprzedaży Państwowa Inspekcja Sanitarna przestrzega przed potencjalnym zatruciem pokarmowym

Fot. Domena publiczna / Warszawa w Pigułce

Badanie przeprowadzone przez Państwową Inspekcję Sanitarną wykryło obecność pałeczek salmonelli w partii hamburgerów drobiowych Classic marki Yano (250 g).

Numer partii: 6350290081,

Termin przydatności do spożycia: 27.03.2024,

Kod kreskowy: 5 900751 015603.

Produktów objętych komunikatem nie należy spożywać, gdyż może to spowodować zatrucie pokarmowe. Z kolei w przypadku wystąpienia niepożądanych objawów należy skontaktować się z lekarzem. Wadliwa partia została wycofana ze sprzedaży. Producent hamburgerów podał, że proces produkcji przebiegł zgodnie z procedurami i w kontrolowanych warunkach. Badania surowca oraz wymazy środowiskowe nie wykazały obecności salmonelli.

Źródło: Interia

Niezależny portal Warszawa w Pigułce. Wydawca i właściciel: Capital Media S.C.
ul. Grzybowska 87,
00-844 Warszawa
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułCzy pielęgnowana przez lata nienawiść ma sens? Spotkanie Dyskusyjnego Klubu Książki w Paterku
Następny artykułNiedziela Palmowa w parafii NMP Matki Kościoła w Łukowie