Ta sałatka jest nie tylko smaczna, ale też bardzo sycąca. Przepis natomiast bardzo prosty.
Składniki:
6 solonych płatów śledziowych wymoczonych przez kilka godzin w wodzie lub mleku
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 cebula
3 ogórki konserwowe
3 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego
szczypta pieprzu
6 solonych płatów śledziowych wymoczonych przez kilka godzin w wodzie lub mleku
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 cebula
3 ogórki konserwowe
3 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego
szczypta pieprzu
Śledzie kroimy w kostkę. Szatkujemy cebulę, dodajemy pokrojone ogórki konserwowe, fasolę i kukurydzę, a na koniec majonez lub jogurt. Delikatnie mieszamy i doprawiamy pieprzem. Układamy na półmisku i podajemy. Smacznego!
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS