A A+ A++

Jajka ugotować na twardo. Cebulkę bardzo drobno posiekać. Kiełbasę rozdrobnić rozdrabniaczem lub przemielić przez maszynkę, wymieszać z pikantnym sosem i cebulą. Jajka obrać oddzielić żółtka od białek. Białka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wymieszać z dwoma łyżkami majonezu z solą i pieprzem. Żółtka i ogórki, ser żółty również zetrzeć na drobnych oczkach tarki, wszystkie składniki odłożyć osobno. Ser wymieszać z pozostałym majonezem, doprawić solą i pieprzem.

Na desce wyłożyć 8 krakersów w prostokąt, na to wyłożyć pastę serową, dokładnie wyrównać i przykryć kolejną warstwą krakersów. Na to wyłożyć masę z kiełbasy i sosu i ponownie przykryć krakersami. Na górę wyłożyć białka z majonezem, posypać startymi żółtkami a na końcu startym ogórkiem. Odstawić do lodówki na ok. 2 godziny, aby sałatka scaliła się i można ją było kroić.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMiód manuka – superfood jak antybiotyk. Wystarczy 2-3 łyżeczki na czczo
Następny artykułKto najlepszym sportowcem w plebiscycie “Tygodnika Nadwiślańskiego”? [Aktualne wyniki]