Przekrój oba awokado na połowę. Wbij nóż w pestkę. Jedną ręką trzymaj awokado, drugą przekręć nóż – pestka powinna łatwo wyjść. Ostrożnie natnij miąższ awokado wzdłuż oraz w poprzek tworząc “kratkę” tak, aby nie uszkodzić skórki. Łyżką wyjmij uzyskane kostki i włóż do większej miseczki. Od razu skrop sokiem z limonki aby nie ściemniało. Cebulę pokrój w drobną kostkę i dołóż do awokado, wymieszaj. Dodaj do miski również pokrojone w kostkę pomidorki, obie papryki, drobno posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz oraz miód. Wymieszaj dokładnie. Przełóż sałatkę do awokado-łódeczek, wypełnij je z lekką “górką”.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS