6 godzin temu
Warstwowe sałatki bardzo efektownie prezentują się na stole. Sprawdzą się podczas domowych przyjęć, świąt, ale także na co dzień. Tym razem w misce ułożyliśmy kiszone ogórki, ryż, jajka, szynkę oraz pora. Wyszło naprawdę smacznie.
4.0
(4 głosy)
123RF
Składniki
- 4-5 ogórków kiszonych
- 1 woreczek ryżu
- majonez
- 150 g szynki
- keczup
- posmarować ketchupem
- 3-4 jajka ugotowane na twardo
- 1 por
- posmarować majonezem
- koperek
Przepis
- Ryż ugotować i ostudzić. Ogórki i szynkę pokroić w kostkę.
- Pora i koperek posiekać. W dużej misce układać kolejno warstwy: ogórki, ryż, majonez, szynka, keczup, ryż, jajka, por, majonez, koperek. Odstawić do lodówki na ok. godzinę.
Przepis dodał użytkownik sabina1988
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Sałatka warstwowa z szynką i ryżem. Sprawdzi się na obiad lub kolację
Podziel się opinią
Bądź z nami na bieżąco
na Instagramie
👍Lubię to!
na Facebooku
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste
-
Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu
-
Szybka sałatka imprezowa. Goście poproszą o dokładkę
-
Łazanki z makiem
-
Chłodnik z arbuza i melona. Orzeźwia i gasi pragnienie
-
Domowy kapsalon. Holenderska odpowiedź na gyros
-
Kotleciki z paluszków krabowych. W sam raz na obiad
-
Karkówka po żydowsku. Gratka dla mięsożerców
-
Asze reszte – perska zupa z makaronem, grochem i fasolą
-
Belgijska przekąska. Zapiekana cykoria pod beszamelem
-
Bezglutenowe spaghetti z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi
-
Polędwica wieprzowa duszona w sosie z kaparów. Podaj z ziemniaczanym puree
-
Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie
-
Warstwowa sałatka z kaszą kuskus. Prosto i pysznie
-
Imprezowa zapiekanka ziemniaczana z radamerem i karmelizowanym czosnkiem
-
Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu
-
Szybka sałatka imprezowa. Goście poproszą o dokładkę
-
Sałatka z jabłkiem, kiełkami i parmezanem
-
Sałatka z salami i oliwkami
-
Sałatka z ryżem i serem halloumi
-
Sałatka – moja ukochana. Może będziesz przygotowywać ją częściej
-
Sałatka z pęczakiem i fetą. Podaj na kolację
-
Żurawinowy swojski kisiel wigilijny
-
Świąteczna sałatka
-
Sałatka z komosą ryżową i granatem
-
Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą i sosem czosnkowym
-
Sałatka rybacka ze śledziem, kukurydzą i groszkiem. Szybko i pysznie
-
Sałatka Cezar. Najsłynniejsza sałatka świata
Zobacz więcej: Ogórki
-
Chłodnik ogórkowy według Ewy Wachowicz. Idealny na upał
-
Surówka z rzodkiewki i ogórka. Podaj do obiadu
-
Sól ogórkowa. Oryginalny dodatek do dań
-
Sos czosnkowy – przepis z Włoch
-
Zupa ze świeżych ogórków z sokiem z ogórków małosolnych
-
Ogórki małosolne z dużym przytupem
Zobacz więcej: Szynka
-
Pieczeń cielęca. Smakuje na ciepło i na zimno
-
Pieczona szynka z majerankiem
-
Pieczeń wieprzowa według Ewy Wachowicz. Idealna na Wielkanoc
-
Gulasz w sosie śmietanowo-pomidorowym
-
Zawijaniec pizzowy według przepisu z 1889 roku
-
Zawijaniec pizzowy. Receptura ma prawie 130 lat
Zobacz więcej: Por
-
Pieczone młode pory z tymiankiem i czosnkiem
-
Sałatka jugosłowiańska
-
Biała kiełbasa w porach. Nie tylko na Wielkanoc
-
Zupa porowa z oscypkiem
-
Pyszna surówka z kapusty pak choi. Najlepsza do obiadu
-
Cannelloni z pora z ziemniakami
Zobacz więcej: Jajka
-
Lukier rumowy – ucierany
-
Domowe lody waniliowe. To prostsze niż może się wydawać
-
Jajko zapiekane w bekonie. Na dobry początek dnia
-
Kajzerki zapiekane z jajkiem. Pomysł na pyszne śniadanie
-
Naleśniki budyniowe. Wypróbuj na obiad
Zobacz więcej: Ryż
-
Szyszki z ryżu preparowanego. Kultowy deser z minionej epoki
-
Ryżowe placuszki w chrupiącej panierce. Doskonałe na śniadanie
-
Kuleczki ryżowe. Świetny dodatek do obiadu
-
Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu
-
Kremowe risotto z dynią. Jesienne danie we włoskim stylu
-
Potrawka z młodego chlebowca
Zobacz więcej: Koperek
-
Czosnkowa bruschetta z białą fasolą
-
Risotto pieczarkowe z polędwiczkami na zielono
-
Królik duszony w winie i śmietanie z borowikami. Obiad dla niej i dla niego
-
Sos tzatziki
-
Marynowane białe szparagi. Wielkopolski specjał
-
Kotlety z chleba. Sposób na czerstwe pieczywo
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS