Olej rozgrzać na patelni. Na tłuszcz przełożyć mięso, dodać pieprz, sól, papryki w proszku i czosnek granulowany i smażyć aż się zrumieni. Kiedy mięso się już usmaży, dodać koncentrat pomidorowy, ketchup i 1/2 szklanki wody. Mięso dusić jeszcze 10 minut.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku i ostudzić. Natkę pietruszki, czerwoną paprykę i cebule pokroić. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a ogórki kiszone na drobnych.
Na dno przeźroczystej miski wyłożyć makaron, posypać go słodka papryką w proszku i odrobiną czosnku granulowanego, posypać siekana natką pietruszki. Na pietruszkę wyłożyć pokrojoną paprykę, a następnie odsączoną z zalewy kukurydzę. Na kukurydze wykładamy mięso razem z powstałym z duszenia sosem. Mięso posypujemy startym żółtym serem, a następnie z ogórków kiszonych robimy otoczkę wokół ścianek miski. Sałatkę odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby składniki przeszły smakiem sosu. Smacznego!
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS